RPSC Junior Legal Officer Exam 2019 Paper - IV (Answer Key)

RPSC Junior Legal Officer Exam 2019 Paper – IV (Answer Key)

141. He wished me luck. (Direct Narration)
(1) He said to me, “You are lucky !”
(2) He told me, “May you be good luck!”
(3) He said, “Good Luck!”
(4) He exclaimed, “You are lucky!”.

Show Answer/Hide

Answer – (3)

142. “Would you mind waiting for just a few minutes ?” he said. (Indirect)
(1) He asked if you minded waiting for just a few minutes.
(2) He asked whether you will be waiting for just a few minutes.
(3) He asked if I would mind waiting for just a few minutes
(4) He said me politely to just wait few minutes more.

Show Answer/Hide

Answer – (3)

143. He said that he was trying to get a taxi for the past one hour. (Direct Narration)
(1) He said, “I’m trying to get a taxi for the past one hour.”
(2) He regretted to me, “I’m not getting a taxi for the past one hour”.
(3) He was saying, “I was trying to get taxi for the past one hour.”
(4) He said, “I have been trying to get a taxi since for one hour.”

Show Answer/Hide

Answer – (1)

144. The teacher said, “You ought to read the instructions carefully.”
(1) The teacher said us to read the instructions carefully.
(2) The teacher told to us you must read the instructions carefully.
(3) The teacher said we should to read the instructions carefully.
(4) The teacher advised us to read the instructions carefully.

Show Answer/Hide

Answer – (4)

145. “May you remain healthy !” he said. (Indirect)
(1) He wished me to remaining healthy.
(2) He wished that I may remain healthy.
(3) He wished to med to remained healthy.
(4) He wished you may remain healthy.

Show Answer/Hide

Answer – (2)

146. “Let us walk ahead of them,” he said. (Indirect)
(1) He suggested that we walk ahead of them.
(2) He suggested that we aheaded them.
(3) He offered to me to ahead walk of them.
(4) He offered to walk heading them.

Show Answer/Hide

Answer – (1)

147. “Please keep me informed of the latest developments.” (Indirect)
(1) He requested me to kept him informed of the latest developments.
(2) He asked to me to please inform him of the latest developments.
(3) He requested to be kept informed what the latest developments were.
(4) He requested me to keep him informed of the latest developments.

Show Answer/Hide

Answer – (4)

148. The doctor has advised me to take complete rest. (Change to Passive)
(1) I have been advised to take complete rest by the doctor.
(2) Complete rest has been advised to take by me.
(3) To take complete rest is the advise to me by doctor.
(4) Advise has been given to rested by the doctor.

Show Answer/Hide

Answer – (1)

149. Even the most difficult of tasks can be solved by hard work and patience. (Choose the Correct Active)
(1) Hard work and patience can solve even the most difficult of tasks.
(2) Tasks of great difficulty can solve even hard word and patience.
(3) Hard work and patience could have solve tasks of great difficulty.
(4) Hard work and patience are being solved with tasks of great difficulty.

Show Answer/Hide

Answer – (1)

150. Our hosts treated us very politely. (Change to passive)
(1) Very politely were we hosted by our treats.
(2) We were treated very politely by our hosts.
(3) We had been treated very politely by our hosts.
(4) We were being treating very politely by our hosts.

Show Answer/Hide

Answer – (2)

 

Read Also :

Read Related Posts

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

State

Bihar
Madhya Pradesh
Rajasthan
Uttarakhand
Uttar Pradesh

E-Book

Subjects

Category
error: Content is protected !!