RPSC Junior Legal Officer Exam 2019 Paper - IV (Answer Key)

RPSC Junior Legal Officer Exam 2019 Paper – IV (Answer Key)

121. Drugs ______ a major problem among youth everywhere.
(1) are become
(2) becoming
(3) have become
(4) are being

Show Answer/Hide

Answer – (3)

122. We______ for half an hour when it started to rain.
(1) had been playing
(2) just playing
(3) been playing
(4) had been played

Show Answer/Hide

Answer – (1)

123. The population of the world ______ tremendously in the last decade.
(1) increasing
(2) has increased
(3) will increased
(4) be increased

Show Answer/Hide

Answer – (2)

124. Don’t get worried if I ______ late getting back home tonight.
(1) were
(2) becoming
(3) am
(4) to be

Show Answer/Hide

Answer – (3)

125. How often ______ you _____ to movies ?
(1) do, goes
(2) does, go
(3) do, goed
(4) do, go

Show Answer/Hide

Answer – (4)

126. The gardener _____ new plants for the coming season.
(1) is sowing
(2) been sowing
(3) has sowing
(4) sowing

Show Answer/Hide

Answer – (1)

127. I have not ______ my application yet.
(1) send
(2) sent
(3) sended
(4) to sent

Show Answer/Hide

Answer – (2)

128. I would like to know ______ games you are interested in.
(1) no article
(2) every
(3) each
(4) the

Show Answer/Hide

Answer – (4)

129. _______ train we were travelling by has been delayed.
(1) No article
(2) Only
(3) Some
(4) The

Show Answer/Hide

Answer – (4)

130. We ______ live in our ancestral village till last year.
(1) were
(2) had been
(3) used to
(4) have been

Show Answer/Hide

Answer – (3)

Direction : Choose the correct option to transform the given sentence as asked / directed in the brackets.

131. You will be met at the station. (Choose the Active)
(1) Someone will meet you at the station.
(2) Station where someone meets you.
(3) You will be meeted at the station.
(4) Someone meets you at the station.

Show Answer/Hide

Answer – (1)

132. We must give him an explanation. (Change of Passive)
(1) He must given an explanation by us.
(2) He must be given an explanations by us.
(3) He must have given an explanation to us.
(4) An explanation must be given to him by us.

Show Answer/Hide

Answer – (4)

133. The organizers did not expect him to win. (Choose the Passive)
(1) He was not expected to won by the organizers.
(2) It was not expected of him to win.
(3) He did not expect to win by the organizers.
(4) It was not expected that he would win.

Show Answer/Hide

Answer – (*)

134. How do some people learn languages so quickly ? (Change to Passive) .
(1) How are languages learned so quickly by some people ?
(2) How did some people learnt languages quickly?
(3) How are some people being learning languages so quickly ?
(4) How quickly are languages learn by some people ?

Show Answer/Hide

Answer – (1)

135. The letter might have been sent to the wrong address. (Change to Active)
(1) The letter wrongly addressed.
(2) The letter has gone to the wrong address.
(3) Someone might have sent the letter to the wrong address.
(4) Someone might send the letter addressed wrongly.

Show Answer/Hide

Answer – (3)

136. I wasn’t given the information I needed. (Change to Active)
(1) They didn’t give me the information I needed.
(2) I needed information not given.
(3) They wasn’t given me the information I needed.
(4) The information needed I wasn’t given.

Show Answer/Hide

Answer – (1)

137. They let us go without a question. (Passive Change)
(1) We were let (to) go without a question.
(2) We were letted to go without a question.
(3) We were gone without a question.
(4) We were gone to question them.

Show Answer/Hide

Answer – (1)

138. “Will you be quiet !” he said (Indirect Change)
(1) He ordered to me I will be quiet.
(2) He ordered us to be quiet !
(3) He asked us if were going to quiet.
(4) He questioned out being quiet.

Show Answer/Hide

Answer – (2)

139. I warned her not to stay out late. (Direct Change)
(1) “Don’t stay out late !” I said.
(2) “Don’t stayed out late !” I told.
(3) Warned I her, “Not stay out late !”
(4) “No, you are not staying late !” I warning her.

Show Answer/Hide

Answer – (1)

140. The tourist said, “Can you please direct me to the station ? (Change to Indirect)
(1) The tourist asked to me to directed him to the station.
(2) The tourist asked politely if I could direct him to the station.
(3) The tourist requested whether to direct him to the station.
(4) The tourist said me to direct him where the station.

Show Answer/Hide

Answer – (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

State

Bihar
Madhya Pradesh
Rajasthan
Uttarakhand
Uttar Pradesh

E-Book

Subjects

Category
error: Content is protected !!