RPSC Junior Legal Officer Exam 2019 Paper - IV (Answer Key)

RPSC Junior Legal Officer Exam 2019 Paper – IV (Answer Key)

Direction : Choose the grammatically correct and meaningful option to complete the following sentences.

76. The hall is almost full, there is ______ room left for those arriving now.
(1) few
(2) a few
(3) no any
(4) little

Show Answer/Hide

Answer – (4)

77. ______ exhibition closed a month ago.
(1) That
(2) Those
(3) All
(4) These

Show Answer/Hide

Answer – (1)

78. I have tried both the numbers, but ______ of them is working.
(1) any
(2) every
(3) neither
(4) both

Show Answer/Hide

Answer – (3)

79. _______ of us wanted to walk that far in the hot Sun.
(1) Nobody
(2) None
(3) Anybody
(4) Every

Show Answer/Hide

Answer – (2)

80. We believed ______ half of his story.
(1) only
(2) little
(3) much
(4) most

Show Answer/Hide

Answer – (1)

81. It’s always been ______ of my ambitions to travel.
(1) one
(2) much
(3) some
(4) few

Show Answer/Hide

Answer – (1)

82. It seems that she hasn’t _idea about this place.
(1) little
(2) some
(3) any
(4) none

Show Answer/Hide

Answer – (3)

83. ______ we planned seems to be unacceptable to the others.
(1) Somethings
(2) Anythings
(3) Everything
(4) Nothings

Show Answer/Hide

Answer – (3)

84. Digital technology has _______ fundamental changes in the way we communicate.
(1) brought up
(2) brought about
(3) brought in
(4) brought by

Show Answer/Hide

Answer – (2)

85. How did you ______ this book, it has been out of print for a long time ?
(1) come up
(2) come to
(3) come round
(4) come by

Show Answer/Hide

Answer – (4)

86. After a week’s chase the culprits finally ______ .
(1) gave in
(2) gave away
(3) gave over
(4) gave to

Show Answer/Hide

Answer – (1)

87. The circulars for the next meeting have been ______ well in advance.
(1) sent for
(2) sent down
(3) sent up
(4) sent out

Show Answer/Hide

Answer – (4)

88. I have ______ good friends and we meet quite often.
(1) the few
(2) a few
(3) a little
(4) not much

Show Answer/Hide

Answer – (2)

89. Everyone ______ from signing the deal when they heard the terms and conditions.
(1) backed away
(2) turned down
(3) called off
(4) broke off

Show Answer/Hide

Answer – (1)

90. I hope we don’t _____ bad weather or the game will be spoiled.
(1) look into
(2) come into
(3) fall into
(4) run into

Show Answer/Hide

Answer – (4)

91. He promised to stand by me ______ .
(1) through black and white
(2) through thick and thin
(3) through ducks and drakes
(4) through hand and mouth

Show Answer/Hide

Answer – (2)

92. Your success in this examination is but a ______ for your future plans.
(1) writing on the wall
(2) herculean task
(3) stepping stone
(4) fish to fry

Show Answer/Hide

Answer – (3)

93. It is very difficult to ______ with a single income.
(1) make both ends meet
(2) hit the nail on the head
(3) live from hand to mouth
(4) see eye to eye

Show Answer/Hide

Answer – (1)

94. The government has promised to ______ the loans for farmers.
(1) back off
(2) write off
(3) wear off
(4) break off

Show Answer/Hide

Answer – (2)

95. I ______ go out tonight, but I am not very keen.
(1) shan’t
(2) mayn’t
(3) could
(4) needn’t

Show Answer/Hide

Answer – (3)

96. ______ the news be true ?
(1) May
(2) Ought
(3) Can
(4) Need

Show Answer/Hide

Answer – (3)

97. There is a possibility that he emigrate soon.
(1) ought
(2) need
(3) must to
(4) could

Show Answer/Hide

Answer – (4)

98. The police be looking for someone as they are stopping all cars.
(1) must
(2) won’t
(3) used to
(4) wouldn’t

Show Answer/Hide

Answer – (1)

99. You _______ know the address, you’ve been living here for a while.
(1) could
(2) should
(3) will not
(4) ought

Show Answer/Hide

Answer – (2)

100. Do you really think he ______ be able to help us ?
(1) can
(2) must
(3) ought
(4) will

Show Answer/Hide

Answer – (4)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

State

Bihar
Madhya Pradesh
Rajasthan
Uttarakhand
Uttar Pradesh

E-Book

Subjects

Category
error: Content is protected !!