Rajasthan RSSB 4th Grade Exam – 20 September 2025 Second Shift (Answer Key)

Rajasthan RSSB 4th Grade Exam – 20 September 2025 Second Shift (Answer Key)

September 23, 2025

111. Choose the most appropriate option to convert the given sentence from Active to Passive Voice:
People consider him to be a fair judge.
(A) It is hoped that he is a fair judge.
(B) He is considered to be a fair judge.
(C) His judgement is considered to be fair.
(D) He is considered by people to fairly judge.
(E) Question not attempted

Show Answer/Hide

Answer – (B)

112. Choose the most appropriate option to convert the given Interrogative sentence to an Assertive sentence :
Was he not kind to help you?
(A) What a kind man he is!
(B) He is so kind that he decided to help you in that difficult situation.
(C) He was kind enough to help you.
(D) He has displayed kindness, has he not ?
(E) Question not attempted

Show Answer/Hide

Answer – (C)

113. Choose the most appropriate option to convert the given Assertive sentence to a Negative sentence:
The fort was demolished before it was surrendered.
(A) The fort was neither demolished nor surrendered.
(B) The fort was surrendered before it was demolished.
(C) The fort was demolished and surrendered.
(D) The fort was not surrendered until it was demolished.
(E) Question not attempted

Show Answer/Hide

Answer – (D)

114. Choose the most appropriate option to convert the given sentence from Indirect to Direct Speech :
This morning, he said that he would leave for Hyderabad the next day.
(A) This morning, he said, “I will leave for Hyderabad tomorrow.”
(B) This morning, he said, “He will leave for Hyderabad the following day.”
(C) This morning, he said, “I may leave for Hyderabad tomorrow.”
(D) That morning, he said, “I will have left for Hyderabad the next day.”
(E) Question not attempted

Show Answer/Hide

Answer – (A)

115. Choose the most appropriate option to convert the given Assertive sentence to an Exclamatory sentence :
I ardently wish to have a small house to live in Goa.
(A) What a pity! I do not have a small house to live in Goa!
(B) What a small house in Goa!
(C) It is my wish to live in a small house in Goa.
(D) How I wish for a small house to live in Goa!
(E) Question not attempted

Show Answer/Hide

Answer – (D)

116. Convert the following sentence from English to Hindi :
Dr. Gupta will buy the house that I built last year.
(A) डॉ. गुप्ता वह घर खरीदेंगे जो मैंने पिछले साल बनाया था ।
(B) डॉ. गुप्ता ने मेरा घर खरीदा ।
(C) डॉ. गुप्ता पिछले साल से मेरे घर में रह रहे हैं।
(D) डॉ. गुप्ता ने वह घर खरीद लिया जो मैंने पिछले साल बनाया था ।
(E) Question not attempted

Show Answer/Hide

Answer – (A)

117. Choose the option with the correct use of punctuation(s) :
(A) Prashant likes croissant doesn’t he?
(B) We need snacks, drinks and lights.
(C) The sun having risen : we left for the town.
(D) “I am going tomorrow he” said.
(E) Question not attempted

Show Answer/Hide

Answer – (B)

118. Convert the following sentence from Hindi to English :
मैं आजकल तनाव में हूँ।
Choose the most appropriate answer from the options given below :
(A) I wish I could just relax.
(B) I am stressed about something.
(C) I am stressed these days.
(D) I am tensed today.
(E) Question not attempted

Show Answer/Hide

Answer – (C)

119. What is the official/technical term for “Complaint or a cause for complaint” ?
(A) Provision
(B) Grievance
(C) Publication
(D) Sadness
(E) Question not attempted

Show Answer/Hide

Answer – (B)

120. Fill in the blank with an appropriate determiner :
_________ milk is left in the bottle ?
(A) How many
(B) How much
(C) Any
(D) Some
(E) Question not attempted

Show Answer/Hide

Answer – (B)

 

Read Also :

Read Related Posts

UKSSSC Graduation Level Exam 2025 Mock Test Series

UKSSSC Graduation Level Exam 2025 Mock Test Series

SOCIAL PAGE

E-Book UK Polic

Uttarakhand Police Exam Paper

CATEGORIES

error: Content is protected !!
Go toTop