IB ACIO-II 2017 Exam Paper

IB ACIO-II Executive Exam 2017 Solved Paper in English

Click Here To Read This Paper in Hindi

61. At half past 5 in the evening, the smaller angle between the hour & minute hands of a clock is
(a) 10°
(b) 120°
(c) 15°
(d) 180°

Show Answer/Hide

Answer – (C)

62. Fill in the blanks
ВА_ВА_ВАС _ACB_CBAC
(a) AACB
(b) BBCA
(c) CCBA
(d) CBAC

Show Answer/Hide

Answer – (C)

63. Angles of a given triangle are in the ratio of 2 : 3 : 4. What kind of triangle is the given triangle?
(a) Right angled
(b) Obtuse angle
(c) Isosceles
(d) Acute angle

Show Answer/Hide

Answer – (D)

64. The houses of A and B face each other on a road going north-south, A’s being on the western side. A comes out of his house, turns left, travels 5 km, turns right, travels 5 km to the front of D’s house. B does exactly the same and reaches the front of C’s house. In this context, which one of the following statements is correct?
(a) C and D live on the same street.
(b) C’s house faces south.
(c) Houses of C & D are less than 20 km apart.
(d) None of the above

Show Answer/Hide

Answer – (C)

65. BEH, DGJ, (?), EJ0, GLQ, INS
(a) FLR
(b) FIS
(c) FK0
(d) FIL

Show Answer/Hide

Answer – (D)

66. H, V, G, T, F, R, E, P, ?
(a) K, L
(b) D, N
(c) C, D
(d) L,K

Show Answer/Hide

Answer – (B)

67. 4.3 : 10 :: 8 : ?
(a) 10
(b) 13
(c) 17
(d) 14

Show Answer/Hide

Answer – (D)

68. If TOUR is written as 1234, CLEAR is written as 56784 and SPARE is written as 90847, find the code for CARE
(a) 1247
(b) 4847
(c) 5247
(d) 5847

Show Answer/Hide

Answer – (D)

69. CALANDER is coded in a code as CLANAEDR. Find the code for CIRCULAR under the same rule.
(a) LACANDER
(b) CRIUCALR
(c) CLANADER
(d) None of these

Show Answer/Hide

Answer – (B)

70.
A. Either he is happy or he is p00r.

B. He is happy.
Inference : He is p00r.
(a) The inference is definitely true
(b) The inference is definitely false
(c) The inference is probably false or true
(d) The inference can not be drawn

Show Answer/Hide

Answer – (B)

71.
A. Those who are honest are good teachers.

B. Hard working people are honest.
Inference: Hard work is the necessary quality of a good teacher
(a) The inference is definitely true 
(b) The inference is definitely false 
(c) The inference is probably false or true  
(d) The inference can not be drawn 

Show Answer/Hide

Answer – (A)

72. Based on the following statements, which is the correct conclusion drawn.
Only gentlemen can become members of the club. Many of the members of the club are officers. Some of the officers have been invited for dinner.
(a) All the members of the club have been invited for dinner
(b) Some of the officers are not gentlemen
(c) All gentlemen are members of the club
(d) Only gentlemen have been invited for dinner

Show Answer/Hide

Answer – (C)

73. In a family there are husband, wife, two sons and two daughters. All the ladies were invited to a dinner. Both sons went out to play. Husband did not return from office. Who was at home?
(a) Only wife was at home
(b) All ladies were at home
(c) Only sons were at home
(d) Nobody was at home

Show Answer/Hide

Answer – (D)

74. If A is the son of Q, Q and Y are sisters, Z is the mother of Y, P is the son of Z, then which of the following statements is correct?
(a) P is maternal uncle of A
(b) P and Y are sisters
(c) A and P are cousins
(d) None of the above

Show Answer/Hide

Answer – (A)

75. There are 5 books A, B, C, D and E placed on a table. If a placed below E, C is placed above D, B is placed below A and D is placed above E, then which of the following books touches the surface of the table?
(a) C
(b) B
(c) A
(d) E

Show Answer/Hide

Answer – (B)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

State

Bihar
Madhya Pradesh
Rajasthan
Uttarakhand
Uttar Pradesh

E-Book

Subjects

Category
error: Content is protected !!