HPSSC Computer Operator Answer Key 2020

HPSSC Computer Operator Exam – 10 October 2020 (Official Answer Key)

161. Which is true about pseudocode ?
(A) A machine language
(B) An assembly language
(C) A high level language
(D) None of these

Show Answer/Hide

Answer – (D)

162. Compilers are
(A) only operating system dependent
(B) only hardware dependent
(C) Both (A) and (B)
(D) None of these

Show Answer/Hide

Answer – (A)

163. The operating system is the most common type of _____ software.
(A) application
(B) system
(C) communication
(D) word-processing

Show Answer/Hide

Answer – (B)

164. Multi-programming is made possible by
(A) operating system
(B) word processor
(C) input/output units that operate independently of the CPU
(D) Both (A)and (C)

Show Answer/Hide

Answer – (D)

165. While working with MS-DOS, which command is used to copy a specific file from one disk to another?
(A) DISKCOPY
(B) COPY
(C) RENAME
(D) None of these

Show Answer/Hide

Answer – (B)

166. A window that is displayed wherever the program requires audi information from you is called a/an
(A) tool bar
(B) menu bar
(C) filmstrip
(D) dialog box

Show Answer/Hide

Answer – (D)

167. To select a line in MS-Word, press this key and click anywhere in the sentence. This key is
(A) Shift
(B) Ctrl
(C) Alt
(D) All of these

Show Answer/Hide

Answer – (B)

168. In a spreadsheet program, which contains related worksheets and documents ?
(A) Workbook
(B) Column
(C) Cell
(D) Formula

Show Answer/Hide

Answer – (A)

169. Which option can be used to set custom timings for slides in PowerPoint presentation ?
(A) Slider timings
(B) Slide show set up
(C) Rehearsal timing
(D) None of these

Show Answer/Hide

Answer – (C)

170. Prangla pass is located in which mountain range of H.P. ?
(A) Shiwalik
(B) Dhauladhar
(C) Zanskar
(D) None of these

Show Answer/Hide

Answer – (C)

Read Also :

Read Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

State

Bihar
Madhya Pradesh
Rajasthan
Uttarakhand
Uttar Pradesh

E-Book

Subjects

Category
error: Content is protected !!