Rajasthan RSSB 4th Grade Exam – 20 September 2025 First Shift (Answer Key)

Rajasthan RSSB 4th Grade Exam – 20 September 2025 First Shift (Answer Key)

September 23, 2025

111. Choose the most appropriate option to transform the following Negative Sentence to an Affirmative Sentence:
We did not find many students.
(A) No students were found.
(B) We found a few students.
(C) Some of us were found.
(D) Students were hardly ever found.
(E) अनुत्तरित प्रश्न

Show Answer/Hide

Answer – (B)

112. Choose the most appropriate option to transform the given Interrogative Sentence to a Negative Sentence:
Why blame him?
(A) He deserves all the blame.
(B) He is usually the target of the blame.
(C) He should not be blamed.
(D) Should he not be blamed?
(E) अनुत्तरित प्रश्न

Show Answer/Hide

Answer – (C)

113. Choose the most appropriate option to transform the given Assertive Sentence to an Exclamatory Sentence:
It is sad to think that he died so young.
(A) Wish he was still here!
(B) Alas! He died so young.
(C) Bravo! He died but young.
(D) Did he really die at such a young age?
(E) अनुत्तरित प्रश्न

Show Answer/Hide

Answer – (B)

114. Choose the most appropriate option to correct the following sentence:
He has been to Amrapalli, did he?
(A) should he?
(B) hadn’t he?
(C) didn’t he?
(D) hasn’t he?
(E) अनुत्तरित प्रश्न

Show Answer/Hide

Answer – (D)

115. Fill in the blank with the most appropriate word to complete the given sentence:
I was ______ with work towards the end of the year.
(A) inundated
(B) enundated
(C) enunciated
(D) undated
(E) अनुत्तरित प्रश्न

Show Answer/Hide

Answer – (A)

116. Match List I with List II –

List I (Sentences) List II (Articles)
a. He won ______ Tony award last year. I. a
b. German is ______ difficult language. II. an
c. Prince Vikramaditya ______ is ______ amiable person. III. the

Choose the most appropriate answer from the options given below:
(A) a – I, b – III, c – II
(B) a – III, b – II, c – I
(C) a – II, b – III, c – I
(D) a – III, b – I, c – II
(E) अनुत्तरित प्रश्न

Show Answer/Hide

Answer – (D)

117. Choose the sentence with the correct use of determiners.
(A) Each student brought his book.
(B) They have much apples.
(C) I don’t have a informations.
(D) There is several money in his account.
(E) अनुत्तरित प्रश्न

Show Answer/Hide

Answer – (A)

118. Fill in the blank with the most appropriate preposition:
The court has absolved him ______ the crime.
(A) from
(B) of
(C) with
(D) along
(E) अनुत्तरित प्रश्न

Show Answer/Hide

Answer – (B)

119. Choose the option with the correct use of punctuation(s):
(A) “I am going to the mall” tomorrow, she said.
(B) The prodigy, is but just two Maya.
(C) Ah! We are ruined.
(D) Please send the following items of furniture: chairs benches tables and stools.
(E) अनुत्तरित प्रश्न

Show Answer/Hide

Answer – (C)

120. Choose the most appropriate option to translate the following sentence from Hindi to English:
“मैं तुम्हें कोई स्पष्टीकरण नहीं देने वाला हूँ।”
(A) I am not going to give you a warning.
(B) I am not going to give you any advice.
(C) I am not willing to give you the permission.
(D) I am not going to give you any explanation.
(E) अनुत्तरित प्रश्न

Show Answer/Hide

Answer – (D)

 

Read Also :

Read Related Posts

UKSSSC Graduation Level Exam 2025 Mock Test Series

UKSSSC Graduation Level Exam 2025 Mock Test Series

SOCIAL PAGE

E-Book UK Polic

Uttarakhand Police Exam Paper

CATEGORIES

error: Content is protected !!
Go toTop